FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Šempeter v Savinjski dolini – dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 70, sodnika: Novak (Dvor), Srša (Ljubljana).

V tekmi 14. kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP ŠEMPETER in CALCIT Volley II. 3:0 (18, 20, 20) so bile uspešnejše domačinke, ki so se veselile nove prvenstvene zmage.

SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 5, Prausneis 11, Podbregar, Forštnarič 6, Žnidar 9, Vrhovnik 13, Lekše 3, Mazej (L), Lakovšek 9. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topič, Šeme 3, Lužovec 7, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 2, Zatković 11, Sitar 3, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

V tekmi 14. Kroga 1. A lige med Šempetrankam in Kamniško drugo ekipo so domačinke veljale za velike favoritinje. Igralke druge ekipe Calcit  Volley se s tem niso strinjale in so že od začetka pričele odločno na servisu in povedle 5:1. Pri rezultatu 2:7 smo videli odličen blok Praunsais in nato še dober servis in domačinke so znižale na 4:7. V nadaljevanju so Šempetranke znižale na 8:9 po odličnem servisu Vrhovnik.  Žal je v prvi polovici prvega niza ekipa Šempetra servirala kar 5 servisov v avt. Pri gostjah pa je v napadu odlično igrala Zatković. Po njenem dobrem servisu in slabem sprejemu so gostje povedle 10:13 zato je Božič vzel prvi odmor. Šempetranke so v igrišče stopile bolj odločno in rezultat je bil takoj 13:13, zato je trener Obolnar vzel prvi odmor za Kamnik. Po dveh odličnih servisih Žnidar smo videli prvo vodstvo domače ekipe 15:13. Po napaki v napadu Jerale pa je bilo na semaforju 17:14 za domače, zato je gostujoči trener vzel drugi odmor.  Sip-ovke so nadaljevale odlično v napadu in po dveh odličnih preigravanjih Božič Mojce povedle 23:15. Kamničanke so zapretile še po odličnih servisih Žužek in zmanjšale na 18:23, ampak na srečo domačink je servis po zadnjem odmoru odletel v mrežo. Niz pa je z as servisom zaključila Lakovšek 25:18.

Drugi niz smo gledali podobno kot v začetki prvega niza bledo igro Šempetrank in Kamničanke so po napaki na servisu Praunsais povedle 2:4. Po odlični igri na obeh straneh in napadu Lužovec so Kamničanke povedle že 3:6. Sledil je še dober servis Jerale in domači trener je vzel prvi odmor pri rezultatu 3:7. Gostje so nadaljevale odlično v napadu in po napadih Krašovec in Zatković povedle 6:10. Šempetranke so nadaljevale bledo in po napaki v napadu Vrhovnik je pri rezultatu 9:14 domači trener vzel drugi odmor. Po napaki v napadu Zatković in odličnem napadu Žnidar so se domačinke približale na 14:16, zato je gostujoči trener  vzel prvi odmor. Gostje so nadaljevale odlično v napadu in po zaključenih napadih Zatković in Jerala povedle 19:15. Sledili sta dve napaki v napadu gosti,  Jerala in Krašovec, zato so se domačinke  približale na 19:20. Po odličnem servisu Žnidar in napadu Vrhovnik so domačinke prvič povedle 21:20.  Sledil je še en odličen napad Vrhovnik in blok Praunsais za vodstvo 23:20. Po odličnem bloku Prainusais, so še Šempetranke lahko veselile zmage v drugem nizu 25:20.

V začetku tretjega niza smo gledali izenačeno igro. Pri rezultatu 3:3 je prišla pri Šempetrankah na servis Žnidar in domačinke so po napadu Vrhovnik in Lakovšek povedle 6:3. Sledil je padec na sprejemu pri domačinkah in Kamničanke so povedle 6:7. Šempetranke so po dveh odličnih blokih Forštnarič povedle 10:7 in gostujoči trener je vzel prvi odmor. Šempetranke so nadaljevale odločno in po dveh varanih žogah Mojce Božic in zaključenem napadu Vrhovnik  povedle 13:7.  Po odličnem servisu Vrhovnik  je bilo na semaforju že 15:8 in gostujoči trener je vzel drugi odmor. Po dobrem napadu Lekše in servisu Vrhovnik so Šempetranke povedle 17:8. Kamničanke so po odličnem napadu Zatković in servisu Javornik zmanjšale rezultat na 17:10. Po dveh odličnih napadih Lekše je bil rezultat že 19:11. Po as servisu Zatković in zmanjšanju rezultata na 19:14 je domači trener vzel drugi odmor. Sledil je odličen prvi tempo Praunsais in napad Vrhovnik za vodstvo 21:14.  Kamničanke se niso predale in po odličnih servisih Šeme znižale na 22:19. Sledil je odličen blok in napad Lakovšek za vodstvo 24:19. Po odličnem prvem tempu Forštnarič pa je zmaga ostala v Šempetru 25:20. Na današnji tekmi so tudi vse mlajše igralke domače ekipe dobile svojo priložnost, ki so jo odlično izkoristile.

Beno Božič, trener SIP Šempeter: "Z zmago v prejšnjem krogu proti Luki Koper smo si že nekako zagotovili mesto v končnici, kar je bil v tej sezoni primarni cilj. Zato smo že v tem tednu treninge prilagodili temu in začeli s pripravami za ¼ finalni dvoboj. Seveda nas v prihodnje čaka še nekaj težkih tekem, zato skušamo na vsaki tekmi biti optimalni, kar pa nam danes proti sila povprečni ekipi Calcit II ni najbolje uspelo. Zadovoljen sem z izkupičkom vseh treh točk, nikakor pa ne z igro. Čeprav gre puncam v zagovor trdo delo na treningih."

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details