FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana ŠD ŠIC Ljutomer, gledalcev 110, sodnika Miklošič Sanja, Mesarič Franc.

V 15. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in SIP Šempeter. Z 0:3 ( 21:25, 9:25, 11:25) so bile pričakovano uspešnejše gostje iz Šempetra.

ŽOK Ljutomer: Barbara Petek 6, Valentina Kosi 4, Nika Kosi 1  Lisa Rosić, Sara Kutnjak 6,   Kaja Makoter 6,  Nataša Anželj 6, Tjaša Rakuša, Hana Hochstatter. Trener: Andrej Tot

SIP Šempeter: Ritoper Lara 6, Božič Maša, Božič Mojca 8, Praunseis Nina 2, Podbregar Nuša 3, Forštnarič Maja 6, Žnidar Anastazija 9, Vrhovnik Petra, Lekše Tali 6, Lakovšek Jerneja 10, Mazej Anja. Trener: Božič Beno, Božič Simon.

V Ljutomeru je v 15. Krogu 1 A. DOL gostovala četrto uvrščena ekipa državnega prvenstva v prvi A ligi. Ekipa, ki je na domači tekmi v prvem delu prvenstva zanesljivo zmagala. Z istimi željami so igralke iz Šempetra prišle tudi v Ljutomer.  Da osvojijo vse tri točke, želja domačink pa je bila v tem, da prikažejo borbeno in najboljšo možno odbojko.        

Prvo točko so po napaki gostij na servisu dosegle domačinke. Takoj zatem so gostje zabeležile niz treh točk ter povedle z 1:3. Po dobrem napadu Kaje Makoter je bil rezultat 2:3 ter nato 2:4. Po odličnem napadu domačink na prvem tempu ter nato še gostij, je bil rezultat pri 7:7 ponovno izenačen. V nadaljevanju so pobudo prevzele igralke iz Šempetra ter kljub dobri igri domačink povedle z 7:10. Ljutomerčanke so bile še naprej borbene ter so rezultat pri 10:10 ponovno izenačile. Po odličnem napadu Žnidar Anastazije so gostje prišle do vodstva z 10:13 ter nato še z 11:15, ko je trener Tot vzel odmor, da svoje igralke dodatno motivira za igro. Delno mu je to tudi uspelo, saj so prvo točko po odmoru dosegle Ljutomerčanke ter znižale na 12:15. Kljub dobri in zagnani igri domačink se je v nadaljevanju rezultat gibal v korist gostij, ki so v tem delu zaigrale na vso moč ter tudi po zaslugi Lakovškove, povedle z 13:19. Ljutomerčanke niso popuščale ter v nadaljevanju pokazale dobro odbojko, kar je pomenilo znižanje rezultata na 17:20, ko je gostujoči trener posegel po prekinitvi. Odmor je koristil gostjam,  saj so dosegle 4 zaporedne točke ter povedle s 17:23. Domačinke so se ponovno zbrale ter rezultat po odlični igri v obrambi znižale na 20:23. To pa ni bilo dovolj za presenečenje v 1. setu saj so Šempetranke nato dosegle še 2 točki in set zmagale z rezultatom 21:25.

V drugem setu so prvo točko dosegle gostje po uspešnem napadu na prvem tempu ter nato še drugo. Prvo točko za domačinke je nato prispevala Kaja Makoter in rezultat znižala na 1:2. Takoj zatem so pobudo ponovno prevzele gostje ter povedle z 1:4 ter po točki domačink še na 2:6. Po dobrem napadu Barbare Petek se je rezultat nato znižal na 3:6, ko so vse točke do rezultata 3:8 dosegle gostje. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Tot, so točko po dolgi izmenjavi dosegle gostje ter povedle z 3:9  ter nato še z 3: 12. Po novi točki domačink so gostje dosegle dve novi točki ter prišle do vodstva s 4:14. Rezultat ni vzel motiva gostiteljicam, saj so še naprej igrale po svojih najboljših močeh ter rezultat znižale na 7:15. Pri rezultatu 7:17 je po dolgi odsotnosti v igro pri Ljutomerčankah vstopila Maša Vnuk, za katero je bil to debi v prvi ligi, prav tako kot za Niko Kosi. Gostje so še naprej igrale v najboljši postavi, kar se je odražalo na rezultatu, saj so set povedle z 8:22 in ga nato suvereno zaključile z rezultatom 9:25.

V tretjem setu je gostujoči strateg zaigral z isto postavo kot v prvih dveh. Pri zaostanku z 1:5 je Tot vzel odmor, da nekako animira svoje igralke za dostojen odpor gostjam. To mu je delno uspelo, saj so domačinke dosegle dve zaporedni točki ter znižale rezultat na 3:5. Po izmenjavi točk na obeh straneh so gostje povedle z 5:10 in nato že s 7:13. Po novi točki domačink so Savinjčanke dosegle tri nove točke ter povedle z 8:16, ko je domači trener vzel še drugi odmor. Po njem je pri Šempetru v igro vstopila še Podbregar Nuša, Šempeter pa je povedel z 8:18 in nato z 9:20. V tem delu je pri gostjah dobro igrala predvsem  Lakovškova, ki je svojo ekipo vodila k zanesljivi zmagi, saj so gostje povedle z 11:23 in nato slavile z 11:25.

Kljub porazu velja Ljutomerčanke pohvaliti za borbeno igro, saj so se na trenutke enakovredno kosale s kvalitetno ekipo iz Šempetra. Kljub zasluženi zmagi SIP Šempeter,  je v igri domačink na vsaki novi tekmi opaziti napredek, kar daje vedenje, da igranje v prvi ligi ni bilo zaman. 

Jerneja Lakovšek, igralka SIP Šempeter: "V Ljutomer smo prišli  po zmago kar nam je na koncu tudi uspelo. Kljub temu, da smo imele na trenutke male padce v igri, sem z igro svoje ekipe zadovoljna in lahko le čestitam soigralkam na zanesljivi zmagi." 

Nataša Anželj, igralka ŽOK Ljutomer: "Danes smo na trenutke prikazale dobro in borbeno igro ter bile predvsem v prvem setu dokaj enakovredne tekmice. V ostalih dveh setih smo žal naredile preveč lastnih napak, da bi se lahko dostojno uprle odlični ekipi iz Šempetra.  Kljub temu lahko čestitam soigralkam za zavzeto in borbeno igro, gostjam pa za zmago."  

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details