FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Odbojkarice loči do konca rednega dela državnega prvenstva v 1.DOL le še trije krogi.  Po 15.krogih vodi v 1A ligi Gen-I volley; v 1B ligi pa ATK Grosuplje. Trenutno je v 1A, še bolj pa v 1B ligi, zelo zgoščeno na samem vrhu razpredelnice.  V elitni ligi prve tri ekipe ločijo zgolj 3 točke; v 1B pa samo ena točka. 

Vodila ekipa 1A lige Gen-I Volley je v državnem prvenstvu zbrala 42 točk. V 15. Krogih je bila samo enkrat poražena in to šele v začetku januarja, ko jih je v 11. krogu na gostovanju presenetila ekipa SIP Šempetra, ki jih je premagala z 3:2.  Nova KBM Branik in Calcit Volley sledita vodilni ekipi z zaostankom 3 točk. Nato je razlika 11 točk do naslednje ekipe SIP Šempeter oz. 15 točk do pete ekipe prvenstva Formula Formis. Spodnji del tabele začenja Luka Koper, ki je zbrala 17 točk oz. 6 zmag ob 9-ih porazih. Ankaran Hrvatini zaostajajo za Koprom zgolj 3 točke in tako imajo vsaj teoretično možnost za končno šesto mesti. Calcit Volley II in Roto-Kema Puconci sta ob treh zmagah zbrala po 9 točk in sta na 8. oz. 9. Mestu prvenstvene tabele. ŽOK Ljutomer pa še nima zmage v 1A ligi in jer osvojil le 1 točko državnega prvenstva.

Za sam vrh rednega dela bo še precej napeto. Prvi odgovor bomo dobili že v 16. Krogu, ko se bosta pomerili ekipi Gen-I Volley in Nova KBM Branik. Dokončnega pa v zadnjem krogu, ko bo Gen-I Volley doma gostila ekipo Calcit Volley. Na razplet v samem vrhu pa lahko precej vpliva tudi tekma 17. kroga med Nova KBM Branik in SIP Šempeter.

 

Trenutno vodstvo v 1B ligi pripada ekipi ATK Grosuplje. Grosupeljčanke so zbrale 38 točk in bile do sedaj premagane dvakrat; decembra na Ptuju in minuli vikend v Ljubljani na gostovanju pri OD Krim. Tudi drugo uvrščena ekipa, ŽOK SETO Ptuj ima 38 točk in dva poraza, a slabši količnik v osvojenih nizih. Tretje so odbojkarice Swatycomet Zreče, ki s 37 točkami zaostajajo zgolj za eno samo točko. Vodilnim ekipam sledita ŽOK Triglav Kranj in OD KRIM z 29 oz. 27 prvenstvenimi točkami. Na 6 in 7 mestu sta Mozirje in Prevalje, ki sta zbrala 22 oz. 19 točk in ju loči le ena zmaga. Na repu razpredelnice pa so Vital Ljubljana, Nova KBM Branik II in Piran. Ljubljančanke in Mariborčanke imajo po 7 točk, med tem ko je Piran vknjižil zgolj 1 točko.

Glede na trenutno razvrstitev čaka v zaključku najtežje delo Ptuj, saj bodo v zadnjih treh krogih gostovali pri Swatycomet Zreče, ŽOK Triglav Kranj in ATK Grosuplje. Še najlažji razpored imajo vodilne Grosupeljčanke, ki bodo igrale doma z Vital Ljubljana, nato v gosteh s Piranom in za zaključek še doma s Ptujem. Swatycomet Zreče imajo pa v 16. krogu doma derbi s Ptujem, ki bi lahko bil že prvi odgovor o drugo uvrščeni ekipi lige, nato imajo še domačo tekmo s Prevaljami in zaključijo z gostovanjem v Kranju. Prav ekipa ŽOK Triglav Kranj pa zna biti tista, ki lahko kroji usodo tako Ptuju kot tudi Zrečam.

 Torej nas v rednem delu prvenstva v obeh elitnih ženskih ligah čaka še kar nekaj napetih in odločilnih tekem; preden bomo  dobili zmagovalce rednega dela prvenstva. Več kot dovolj razlogov za spremljanje končnice rednega dela!

 Lestvica 15.krog

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details