FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Sezona 2019-2020

Dvorana OŠ M.Štrukelj, N.Gorica, gledalcev 400, sodnika Milojevič Mihajlo, Markelj Blaž.

V 16. krogu 1.DOL so odbojkarice GEN-I volley s 3:1 premagale Novo KBM Branik, ter s tem utrdile 1.mesto na lestvici.

GEN-I Volley: Kovačič 5, Ferlinc 6, Zbičajnik, Perić 5, Lucas, Velikonja Grbac 4, Kolbl, Blažič P, Lipicer Samec 17, Zampedri (L), Grudina 14, Ščuka 13. Trener : Vasja Samec Lipicer

Nova KBM Branik: Mlakar 20, Kaučič 2, Dobaj (L), Bračko 3, Bezsonova 11, Najdič 2, Sobočan 15, Pintar 12, Blagne (L), Lorber Fijok 1. Trener: Samo Miklavc

Prvi niz se je začel zelo izenačeno, čeprav so rahlo prednost držale domače odbojkarice. Do drugega vmesnega rezultata so svoj naskok povečale na štiri točke. V nadaljevanju je dober novogoriški servis upočasnil mariborske napade. Skoraj vse gostujoče napadalke je pričakal blok, v katerem je bila najprej dvakrat uspešna Mirta Velikonja Grbac, nato pa še enkrat Klara Perić. Sledila je napaka Mariborčank, ki so izgubile možnost, da bi izničile zaključno žogo, niz je z blokom zaključila Grudina.

Gostje so precej bolje servirale kot v prvem nizu ter odlično zaigrale v bloku. Goriške strele so v končnico vstopile z zaostankom štirih točk (16:20). Sledil je protinapad Mariborčank in še dodaten napad na njihov servis, s katerim so Štajerke niz zmagovito zaključile. Trener Vasja Samec Lipicer je dal priložnost za igro tako Zali Zbičajnik kot Pii Blažič, a se razmerje moči na igrišču ni spremenilo.

Tudi tretji niz se je prav tako začel izenačeno, z rahlo prednostjo domačih igralk. V tesnem zasledovanju je bilo vprašanje le, kdo bo v dolgih izmenjavah prej popustil v zbranosti. Domači strateg je blok uspešno osvežil z vstopom Nuše Ferlinc. Napet dvoboj je trajal do izida 20:18. Nato je dva uspešna napada po odličnih požrtvovalnih sprejemih ekipe izpeljala Isabel Kovačić, nato pa je bila v napadu dvakrat uspešna še Tina Lipicer Samec in poskrbela za miren zmagovit zaključek tretjega niza.

Tudi v četrtem nizu smo gledali precej podobno igro kot v tretjem. Z izmenjavanjem vodstva in tesnim zasledovanjem je goriškim strelam, ob glasni podpori navijačev, uspelo obdržati več zbranosti v končnici. Niz, ki se je končal s 25:22, je zaključila kapetanka Tina Lipicer Samec.

 

Aljoša Jemec na klopi Calcit II do prve zmage See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details