FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Foto: OK Luka Koper

 Dvorana OŠ Koper, gledalcev 0, sodnika Atanasov Daniel, Melavc Tomaž.

Odbojkarice Luke Koper so v prvi četrtfinalni tekmi 1A. DOL veselile zmage s 3:2 (-21, -20, 23, 22, 13) proti pokalnim prvakinjam, odbojkaricam Calcit Volleya.

LUKA KOPER: Đukić 1, Raič 10, Kušar S, Isanović 33, Bernat, Kušar A. (L), Letnik 10, Dodič 4, Haupt, Simčić, Kocet, Jovič 4, Cvetanović 24, trener Dragan Grmača.

CALCIT VOLLEY: Kotnik 10, Marušič P., Marušič Š. 1,  Mihalinec 12, Pogačar 5, Kostić 21, Janežič (L), Charuk 24, Kaker 12, Zorman, trenerja Gregor Rozman, Aljoša Jemec.

Odbojkarice Luke Koper so se po petih nizih odlične predstave zasluženo veselile zmage, z njimi seveda tudi domači navijači, ki so spremljali odlično igro domače vrste.

V prvo četrtfinalno tekmo proti favoriziranim Kamničankam so Koprčanke krenile brez izkušene, še vedno poškodovane Jelene Pešič. Na igrišču jo je zamenjala Liza Letnik. Po prvih dveh uspešno zaključenih udarcih Iman Isanović so žogo za dve točki prevzele gostje, nato pa so domače spet nanizale štiri zaporedne točke, gostujoči trener pa se je odločil za prvi odmor. Pet točk so nato na servis kapetanke Olivere Kostić nanizale gostje, igro je nato ustavil trener Koprčank. Do izenačenja na osmi točki so Koprčanke prišle po maratonski točki, ki jo je po nekaj zaporednih odličnih obrambah Nađe Simčić dobila koprska kapetanka Marina Cvetanović. Do 11 točke sta bili ekipi še skupaj, nato so gostje pobegnile za tri. Še en odmor je izkoristil koprski trener Dragan Grmača. Koprčanke so nadaljevale odločno, izničile prednost, v napadu je bila najbolj razpoložena Iman Isanović. V prehodu v končnico niza so bile uspešnejše gostje, domače so obstale na 21. točki.

Tudi začetek drugega niza je ponudil izenačeno igro obeh ekip do 4. točke. Slab sprejem na domači stani je štiri točke prinesel gostjam, trener Kopra je zato njihov nalet želel ustaviti z odmorom. Uspešno, za dve točki so prišle domače spet bliže, na servis Koprčanke v kamniškem dresu Tine Kaker pa so gostje spet povedle za štiri. Tudi za pet in šest, ko so se domače spet vrnile v igro z dobro igro v polju in uspešnimi zaključnimi udarci Iman Isanović in Marine Cvetanović. Tudi v  končnici tega niza so imele zadnjo besedo izkušnje gostij s Kostićevo in Charukovo na čelu. Koprčanke so jim dostojen odpor nudile do 20. točke.

V tretjem nizu se je na koprski strani razigrala Liza Letnik, točkam v napadu je dodala še as, ob rezultatu 9:6 je trener Rozman izkoristil prvi odmor. Domače so razliko še višale, povedle za 5 točk, 14:9, Kamničanke pa na servis Špele Marušič njihovo prednost izničile, tokrat je po odmoru posegel domači trener. Na 16. točki sta bili ekipi še poravnani, na servis Zormanove pa so gostje povedle za dve. Nato so domače dvakrat zapored v bloku ustavile bivšo soigralko Tino Kaker, še dvakrat uspešno napadle in rezultat spet obrnile v svoj prid 20:18. Gostje prednost izničile, domače pa niso popustile. Marina Cvetanović je svojo ekipo pripeljala do 23 : 21, in nato tudi do prve set žoge, ki jo je izničila odlična  Lea Janežič. Koprčanke pa so le prišle do zmage v tem nizu, Marina Cvetanović je z blokom ustavila Kotnikovo. 25:23.

V četrtem nizu so Koprčanke po dveh asih Lane Jovič povedle 4:2, na peti točki pa so jih Kamničanke ujele ter s šesto tudi prehitele. Domači strateg se je odločil za prvi odmor, ki je ekipi prinesel nov elan. Z atraktivnim blokom Oliveri Kostić in napadom Inge Raič so domače prišle do vodstva 10:8, na 12. točki sta bili ekipi spet poravnani, nato so gostiteljice spet prešle v ospredje in si zagotovile tri točke naskoka (18:15). Za menjavo in izenačenje sta spet poskrbeli Kostićeva in Charukova. Pri 22:21 za odbojkarice Luke Koper je trener Rozman zahteval odmor, vendar je po njem Inga Raič z odličnim servisom prispevala še točko za domačo vrsto. Za prvo set žogo je poskrbela Marina Cvetanović, z asom jo je zaključila Lana Jovič, 25:22.

Prvo točko petega niza je gostjam prinesla Tina Kaker, drugo so jim z napako podarile domače. Pri 4:1 za gostje je domači trener vzel odmor. S 6:2 so povedle Kamničanke, pri menjavi polj so domače imele 5 točk naskoka. Šesto je zaključila Isanovićeva, sedmo in osmo je dodala Marina Cvetanović. Trener Rozman je ustavil igro z odmorom. Domače so nadaljevale napadalno in na krilih kapetanke Cvetanovićeve in ob izjemni igri proste igralke Nađe Simčić povedle 12:9 in 14:11, vendar prve zaključne žoge niso izkoristile. Z napako nasprotnic na začetnem udarcu pa so nato le prišle do najpomembnejše zmage v sezoni.

Marina Cvetanović, kapetanka OK Luka Koper: "To je bila naša najboljša tekma sezone. Borile smo se vse od začetka, bile dobre v obrambi in pri servisu, morda so nas gostje v tretjem nizu malo podcenile, me pa smo izkoristile priložnost in samo stopnjevale ritem igre ter zasluženo zmagale. Vesela sem, malce presenečena, ponosna na ekipo in želim si, da bi tako igro prikazale tudi v Kamniku."

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details