FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

V prvem krogu 1. B DOL za ženske sta se ob 19. uri pomerili domača ekipa Roto-Kema Puconci in gostujoča ekipa Calcit Volley II. Tekma se je končala v prid gostujoče ekipe, ki je slavila s 3:0 (-19, -15, -14) ter si s tem izborila prve tri točke prvenstvene točke.

Dvorana Zelena dvorana Puconci, 11. oktober 2019, gledalcev 70, sodnika Vrenko Jure, Mesarič Franc.

Roto-Kema Puconci : Kovač Nina 7, Rakar Nina, Ošlaj Tiara, Meško Laura, Škraban Nela, Jeremić Ana 1, Petek Špela 3, Pelcar Ana, Markov Alena, Šadl Tasia 1 , Cigüt Maja, Pečan Nika 5 , Matis Gaia, C Potočnik Ivana 1 , Gjergjek Tina.

Calcit Volley II : Krašovec Zala 1, Špoljarič Zala, Topič Tina, C Lužovec Špela 8, Javornik Živa 5, Boisa Naja 6, Zorman Anja 6, Žužek Lana 2, Sitar Sara 6, Gojak Tara, Gojak Atena, Andrejič Milla.

Začetek tekme je bil kar obetajoč za domače igralke, saj so kar hitro prišle v vodstvo z rezultatom 2:0. Vendar pa so gostje bliskovito izenačile na 2:2, žoga je zadela mrežo in domače igralke so prišle spet v vodstvo s 3:2. Sledila je serija izmenjanih točk, vse dokler niso Kamničanke povedle z 10:6, pri čemer je prvi odmor v prvem nizu zahteval domači trener. Prekinitev se mu je obretovala, kajti domače igralke so po odmoru nanizale tri zaporedne točke. Prišlo je do preobrata, kajti sledile so tri zaporedne točke gostujoče ekipe. V nadaljevanju sta ekipi izmenično dosegali točke, nato so Gorenjke prišle do vodstva z 12:18 v prid gostujoči ekipi. Po menjavi v vrstah Puconcev je sledil niz petih točk v prid domači ekipi. S tem so se igralke Roto-Kema približale nasprotnicam na le točko zaostanka pri rezultatu 18:19, vendar pa so se gostujoče igralke takoj pobrale ter povečale razliko za 5 točk pri rezultatu 19:24. Prva zaključna žoga v prvem nizu je torej pripadala Kamničankam, ki so jo tudi uspešno zaključile. Prvi niz se je končal v njihov prid z rezultatom 19:25.

V drugi niz so z uspešnim blokom krenile gostujoče igralke ter povedle z 2:0. Pucončanke so jim servis takoj odvzele, vendar zbranost kamniške vrste ni popustila, saj so tekmice prišle do vodstva šestih točk pri rezultatu 7:1, kar je bilo dovolj, da je domači trener zahteval prvi odmor v drugem nizu. Pucončanke so se takoj po prekinitvi veselile točke, a je gostjam uspel nov niz za vodstvo z 10:2. Domače so nato zaigrale bolje, razlika se je nekoliko zmanjšala (13:19), a smo takoj zatem videli novo serijo Calcitovk za 24:13. Pucončanke so si si še priborile dve točki ter zaostanek zmanjšale na 24:15, vendar pa so morale priznati premoč gostujočim igralkam, ki jim je pripadel tudi drugi set z rezultatom 25:15.

Tretji niz so bliskovito začele gostujoče igralke ter prišle v vodstvo 5:1. Ekipi sta si izmenjali par točk, preden so z zaporedjem v prednosti štirih točk pri rezultatu 10:6 bile igralke Calcit Volley. Spet sta sledila serija izmenjave točk ter drugi odmor na zahtevo domačega stratega pri rezultatu 8:19. Po prekinitvi so si domače igralke priigrale točko, sledil je niz treh zaporednih točk v njihov prid za 12:20. Vendar pa je bil zaostanek prevelik in prva zaključna žoga v tretjem setu je pripadala gostjam. Tekma se je končala v korist gostujoče ekipe z rezultatom 14:25.

Kovačec Uroš, trener Roto-Kema Puconci: »Igra naše ekipe je danes bila na nivoju druge oz. tretje lige. To je mlada ekipa, ki se med seboj še ni popolnoma povezala. Skozi sezono bomo morali, resnično poudarjam morali, napredovati in se na treningih maksimalno posvetiti odpravi lastnih napak, ki smo jih sedaj videli. V prihodnosti nas tako čaka še ogromno dela. Razveseljuje pristop deklet v prvem nizu, kateri nakazuje tudi pravo smer, nadaljnja dva pa potrjujeta že prej rečeno, drugače se ne bomo mogli dostojno upirati nasprotnicam v 1B ligi. Za prihajajoči dve tekmi v gosteh se moramo v času do njih ekipno med seboj še bolj povezati in stopiti v ta cikel z osveženimi glavami ter nivo kvalitete lastne igre dvigovati iz dneva v dan.«

Jemec Aljoša, trener Calcit Volley II: »V to prvo tekmo sezone smo vstopili preveč trdo in zakrčeno, ko pa so se punce sprostile smo zaigrali tako kot znamo. Predvsem z odličnimi servisi smo nasprotnicam povzročili veliko težav, igra je stekla tako da je to za nas uspešen začetek sezone in upam, da bomo tako nadaljevali.«

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details