FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Slovenske pokalne zmagovalke se bodo v drugem krogu srednjeevropske lige, tekma bo veljala tudi za slovensko državno prvenstvo, pomerile z ekipo GEN-I Volley. Za novogoriško ekipo bo to prvi letošnji nastop v  srednjeevropski ligi, medtem ko so Kamničanke na uvodni tekmi s 3:0 premagale Novo KBM Branik. Sobotna tekma, ki se bo začela ob 17. uri, bo nekaj posebnega za Zalo Zbičajnik, saj bo po štirih letih prvič igrala proti svoji nekdanji ekipi.

Čeprav so na uvodni temi sezone varovanke Gregorja Rozmana brez izgubljenega niza premagale aktualne državne prvakinje, v kamniškem taboru ni čutiti posebne evforije. »Sobotna tekma je bila telesno in psihološko za nas precej naporna. Tokrat je bila naša prednost v tem, da je z izjemo Ane Marije Vovk in mene jedro ekipe ostalo, medtem ko Nova KBM Branik po odhodu dueta Iza Mlakar in Sara Najdič, prav tako ni več Marine Kaučič, to vrzel v ekipi še gradi. Kot vsi vemo, se prvenstvo ne zmaguje oktobra, prav tako pa ga se takrat ne izgubi. Sezona bo dolga, naporna, a zato zanimiva in polna presenečenj, kar znajo poleg Mariborčank pokazati prav vse prvoligaške ekipe,« umirjeno razmišlja Zala Zbičajnik, ki je v letošnji sezoni nadomestila Evo Pogačar na mestu organizatorke igre.

»S soigralkami iz treninga v trening skrbimo, da bi bila naša uigranost čim hitreje melodično in ritmično usklajena, zasluge za to pa s svojo dirigentsko palicovsekakor grejo tudi trenerju Gregorju. Šalo na stran, z določenimi igralkami sem igrala že v prejšnjih klubih, zato jih že bolje poznam, spet z drugimi pa s komunikacijo rešujemo morebitne zaplete in zagate na igrišču. Vsekakor pa je iz dneva v dan občutek za uigranost bližje mestu, kjer mora biti,« o trenutni uigranosti z ekipo pravi 23-letna odbojkarica..

Sobotni nasprotnik kamniških odbojkaric, GEN-I Volley, je minulo soboto v državnem prvenstvu na domačem igrišču s 3:0 premagal Formulo Formis in napovedal, da bo navkljub številnim odhodom po koncu lanske sezone še vedno imel kakovostno ekipo. Od nosilk igre z lanske sezone so ostale Pia Blažič, Mirta Velikonja Grbac in Nuša Ferlinc, prišlo pa je kar nekaj novin, reprezentančna prosta igralka Veronika Mikl, Grkinja Ana Maria Spanau, srbska podajalka Milica Jovanović, Maja Forštnarič in Fatoumatta Silah iz Gambije. Vodi jih Tilen Kozamernik, ki je bil pred desetletjem tvorec največjih uspehov novogoriške ženske odbojke.

»Novogoriška ekipa je letos precej spremenjena, to velja tudi za večino drugih ekip v ligi, zato ne vemo, kaj lahko pričakujemo, zagotovo pa se zavedamo, da nobena tekma ne bo lahka. K vsaki moramo pristopiti z enakim odnosom, saj nam bo vsaka točka v nadaljevanju pomenila veliko. Menim, da je proti kakovostni ekipi, kot je Gen-Ivolley najbolje igrati zbrano, brez podcenjevanja in se kot ekipa boriti za vsako točko. Samo skupaj lahko dosežemo to, kar si vsi želimo,« je odločna Zbičajnikova, ki se je zelo hitro prilagodila na novo okolje. »Predvidevala sem, da bo ta premik zahteval svoj čas, da novi potek dneva preide v stalnico, vendar sem se izredno hitro akumulirala na več treningov, vožnjo, organizacijo s časom ipd. Vesela sem, da me je tako ekipa kot tudi strokovni štab takoj 'vzel za svojo', kar mi tudi vsakodnevno omogoča, da se v okolju počutim odlično, sproščeno in sprejeto.«

Nadarjena organizatorka igre, ki je svoje prve korake naredila v Braslovčah, je poleti diplomirala iz slovenistike, zdaj pa študij nadaljuje na drugi stopnji, in sicer v pedagoški smeri. »Ne vem še, kam me bo po študiju zanesla pot, zagotovo pa bo to nekaj v zvezi z jezikom. čisto prepričana, kaj bi rada počela, je pa to zagotovo nekaj z jezikom. Poleg tega se ukvarjam še z digitalnim marketingom ter priložnostno lektoriram besedila. Vsem stvarem je časovno in lokacijsko včasih težko slediti, vendar se z voljo, trudom in dobro voljo da marsikaj,« pravi nekdanja mladinska reprezentantka Slovenije, ki bi si v prihodnosti želela zaigrati tudi v članski izbrani vrsti.

»Vpoklic v reprezentanco je lahko v čast vsakemu športniku in ima svoj čar. Sama sem dneve, ko sem tam res uživala in spletla prijateljske veze, ki bodo ostale za vedno, preživela v mladinski reprezentanci, ko smo s puncami osvojile srebro na evropskem prvenstvu v Estoniji. Zelo sem si želela biti del reprezentance U23, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Sloveniji, vendar sem tistega decembra utrpela poškodbo ahilove tetive. Zaradi nezmožnosti treniranja se je takrat moja sezona končala, znova pa sem bila na parketu šele leto kasneje. Poškodba je za mano, poleg tega pa sem pridobila pomembna znanja in izkušnje, ki so me samo okrepile,« je odločna Zala Zbičajnik.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details