FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Kamnik - Pokal Slovenije 2019/2020

S petkovima polfinalnima tekmama se bo v Kamniku začel letošnji zaključni turnir pokala Slovenije za odbojkarice. Lanskoletni naslov iz Kanala bodo branile odbojkarice Calcit Volleyja, ki se bodo v polfinalu ob 20. uri, pomerile s SIP Šempetrom. V prvi tekmi, ob 17. uri, bo na sporedu obračun med Novo KBM Branikom in Luko Koprom. Finalna tekma bo na sporedu v soboto, ob 18. uri, istega dne pa se bosta igrali tudi obe polfinalni tekmi moškega zaključnega turnirja pokala Slovenije. Ob 15. uri bosta igrala ACH Volley in Hiša na kolesih Triglav, ob 20.30 pa Calcit Volley – Maribor. Dan pozneje, ob 20.30, bo na sporedu še moški finale.

V lanski sezoni se je prvič po osmih letih zgodilo, da v najožjem krogu favoritinj za pokalno lovoriko niso bile odbojkarice Calcit Volleyja. Več možnosti se je pripisovalo GEN-I Volleyju in Novi KBM Braniku, toda Kamničanke so najprej v polfinalu poskrbele za velik preobrat in po zaostanku dveh nizov premagale Novogoričanke, nato pa dva dni pozneje še Mariborčanke. Toda potem, ko so v Novi Gorici pomladili ekipo, so ob osemnajstkratnih pokalnih zmagovalkah, Mariborčankah, najbližje pokalnemu naslovu spet kamniške odbojkarice. Zanje bi bilo to četrtič.

»Če nič drugega, bo v primerjavi z lansko sezono drugače to, da bomo v vlogi branilcev pokalnega naslova. Ampak to vemo že od začetka sezone, dober mesec dni pa vemo, da ga bomo branili pred svojimi navijači. Vemo, kaj pomeni zaključni turnir igrati doma, vemo, da to pomeni tudi določen pritisk, vendar verjamem, da smo se z njim sposobni boriti. O vlogi favoritov ne bi želel govoriti, s tem se ne ukvarjamo, kajti najprej bo treba dobiti polfinalno tekmo s SIP Šempetrom, zato vse svoje misli usmerjamo samo v to tekmo,« ne želi ničesar prehitevati Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, ki je pred polfinalno tekmo pokala Slovenije v petih dneh odigral tri tekme in vse tri dobil. Tudi tisto v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva, ko so prejšnji petek premagale prav Šempetranke.

»Tista tekma v Šempetru je bila daleč od tega, da bi bila realen pokazatelj moči SIP Šempetra. Vsi se zavedamo, česa so Šempetranke sposobne in kako lahko igrajo, prepričan sem, da bodo v pokalu igrale popolnoma drugače. V vsakem primeru se pripravljamo ne bistveno boljši Šempeter, kot je bil prejšnji petek. Od prve točke naprej bomo morali igrati na vso moč, tudi z dvema desnima rokama, če bo to potrebno. Niti slučajno ne smemo kalkulirati,« opozarja Rozman.

Čeprav bo petkov polfinale že četrta tekma v tednu dni, predhodne tri po mnenju kamniškega trenerja ne bi smele pustiti nikakršnih posledic. »Mislim, da te tekme ekipi niso vzele preveč energije in da se to ne bo odražalo na zaključni turnir pokala Slovenije. Imamo dva dni časa, da se spočijemo in temeljito pripravimo na tekmo s Šempetrankami. Natančno vemo, kaj moramo narediti, vemo tudi, kaj nas v petek čaka, predvsem pa bo potrebna velika zbranost, z motivacijo pa tako ali tako na takšnih turnirjih nikoli ni težav,« se petkovega polfinalnega obračuna že veseli Rozman, ki bo, z izjemo Katje Mihalinec, lahko računal na vse svoje varovanke.

Da zaostala tekma šestega kroga 1A. DOL za ženske ni bila realni pokazatelj, so prepričani tudi v taboru SIP Šempetra. Vendar pa njihov trener Beno Božič ni najbolj zadovoljen s terminom zaključnega turnirja, prav tako ima njegova ekipa težave z dogovarjanjem zaostalih tekem domačega prvenstva z ekipami, ki igrajo v srednjeevropski ligi. »Sicer se v našem taboru ne moremo pritoževati zaradi prevelikega števila tekem, težava pa je v tem, da se je težko dogovoriti, kdaj sploh igrati zaostale tekme z ekipami, ki igrajo v srednjeevropski ligi. Tako se z Novo KBM Branikom že vse od novoletnih praznikov naprej dogovarjamo, kdaj bomo sploh igrati tekmo desetega kroga. Prav tako nisem najbolj zadovoljen, da se zaključni turnir igra praktično takoj po nekaj tedenskem premoru, ko ekipe še niso v želeni formi,« je dejal Božič.

V Šempetru, v svojih vrstah imajo dve igralki, ki sta v svoji karieri že osvojili pokalno lovoriko, to sta Mojca Božič in Petra Vrhovnik, obe prav s Calcit Volleyjem, v polfinalu vlogo favoritinj prepuščajo Kamničankam. Toda to ne pomeni, da jih Šempetranke ne bodo skušale presenetiti. »Kamniška ekipa je kakovostna in glede na to, da bo igrala doma, je v vlogi favorita. Želim si, da bi igrali veliko bolje, kot smo prejšnji petek. Računam tudi, da bomo manj obremenjeni in verjamem, da če nam uspe prikazati eno boljših iger letos, smo lahko zelo nevarni in tudi lahko računamo na presenečenje. Med sabo se zelo dobro poznamo, obe ekipi sta praktično isti kot lani, kakšnih neznank ni, tako da veliko bo odvisno od dnevne forme, kar še zlasti to velja za nas,« pa je o pričakovanjih pred tekmo povedal trener šempetrske ekipe.

V prvi polfinalni tekmi bi bilo veliko presenečenje, če ne bi zmagale Mariborčanke, ki vodijo tako v domačem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi. Varovanke Radovana Gačiča so dobile tudi obe medsebojni tekmi v 1A. DOL za ženske, vendar bo pokalna tekma vendarle nekaj popolnoma drugega. Ne gre pozabiti, da imajo Koprčanke v svojih vrstah nekaj zelo izkušenih igralk, predvsem to velja za dolgoletno slovensko reprezentantko Marino Cvetanovič, tu sta še Dajana Lucas in Teja Kolbl. Sicer pa imajo tudi Koprčanke v svojih vitrinah eno pokalno lovoriko, ki so jo osvojile leta 1997.

Avtor: Calcit Volley, Miha Štamcer

Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije za odbojkarice

Petek, polfinale:

Nova KBM Branik – Luka Koper (17.00)

Calcit Volley – SIP Šempeter (20.00)

Sobota, finale (18.00)

Vse slovenske odbojkarske pokalne zmagovalke:

1991/92 Paloma Branik

1992/93 Paloma Branik

1993/94 Paloma Branik

1994/95 Abes Trade Celje

1995/96 Infond Branik

1996/97 Kemiplas Koper

1997/98 Infond Branik

1998/99 Infond Meltal

1999/00 Infond Meltal

2000/01 Nova KBM Meltal

2001/02 Nova KBM Branik

2002/03 Nova KBM Branik

2003/04 Sladki greh Ljubljana

2004/05 Sladki greh Ljubljana

2005/06 Hit Nova Gorica

2006/07 Hit Nova Gorica

2007/08 Hit Nova Gorica

2008/09 Hit Nova Gorica

2009/10 Nova KBM Branik

2010/11 Nova KBM Branik

2011/12 Nova KBM Branik

2012/13 Calcit Volleyball

2013/14 Calcit Volleyball

2014/15 Nova KBM Branik

2015/16 Nova KBM Branik

2016/17 Nova KBM Branik

2017/18 Nova KBM Branik

2018/19 Calcit Volleyball

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details