FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Busto Arsizio - Palayamamay,Maria Piantanida, gledalcev 4.397, sodnika Armando Simbari, Ilaria Vagni  

Imoco Volley Conegliano je osvojil svoj 9 pokal v zgodovini kluba, ki je doživel svojo 42 izvedbo. V finalu so premalagi UNET E-WORK BUST ARSIZIO s 3:0 (25:20, 25:18, 25:16) in tako osvojili svojo tretjo letošnjo lovoriko po super pokalu in svetovnem klubskem pokalu. MVP je postala izjemna Poljakinja Joanna Wolosz.

Imoco: Wolosz 3, Sylla 9, Folie 13, Egonu 18, Hill 9, De Kruijf 10, De Gennaro (L), Botezat, Sorokaite, Gennari, Geerties. Brez nastopa: Fersino, Enweonwu, Ogbogu. Trener: Santarelli.

Unet: Lowe 8, Orro 3, Bonifacio 7, Herbots 8, Washington 5, Gennari 4, Leonardi (L), Villani 3, Piccinini 2, Bici 1, Berti, Cumino. Brez nastopa: Cucco, Simin. Trener:Lavarini.

V tretjem finalu sezone za Imoco Volley Conegliano so v gosteh v PalaYamamaya, v domu lombardijskih metuljev igrale proti Unet E-Work Busto Arsizio. Trener Santarelli je v boj za tretji pokal poslal naslednjo začetno postavo: Wolosz-Egonu, De Kruijf-Folie, Hill-Sylla, prosta igralka De Gennaro. Na drugi strani mreže je Lavarini pripravil na odgovor naseldnjo postavo: Orro-Lowe (ex Pantera), Bonifacio-Washington, Herbots-Gennari, prosta igralka Leonardi.

Uvod v tekmo se začne s presenetljivom pritiskom UNETa, ki diktira ritem in drži rezultat ter povede z 5:8. Trojček Wolosz, Egonu in Hill uspejo vrniti IMOCO v igro ter izenačijo na 8:8. Lombardijke vztrajajo pri svoji agresivni igri in vnovič povedejo s 9:12. IMOCO navetaza Wolosz-Egonu uspe tudi to prednost izničiti. Tretji nalet UNETa uprizori Lowe, ki povede ekipo v +2. Obramba Imoca in protinapad Egonujeve ter blok Sylle jih privede do vodstva 19:17. Po dveh napadih De Kruijf povedejo 21:17. Odgovor UNETa je bil samo z dvema točkama, nato pa je Sylla vzame stvari v svoje roe in doseže dve točki za vodstvo 23:19. S sedmo točko Egonu v prvem nizu je IMOCO zaključil niz pri 25:20.

Drugi niz otvori naveza Egonu in Folie za vodstvo 2:1. Protinapad Hillove in blok Sylle pa je pomenil vodstvo za +3 (6:3). Sylla nadaljuje svojo igro in pri vodstvu 10:6  ustavi nasprotnikov napad že desetič na tekmi. UNET vzdržuje kontakt v igri in drži rezultat 14:9. Imoco se razigra preko Hill, zato na drugi strani vstopi Francesca Piccinini, a Imoco uspe narediti še večjo taliko na 17:9. Herbots zniža na 18:12, a je Hillova prekinila niz približevanja UNETa. Naslednji nalet UNETa je zrežirala Lowe z 21:16, ko IMOCO z menjavami Geerties, Botezat in Sorokaite uspe ustaviti nalet. Wolosz zaupa soigralki De Kruijf, ki realizira je vodstvo 23:16. Zaključek niza pa se odloči za zanesljivo Egonu, ki s svojo šesto točko v nizu zaključipri 25:18.

V naslednjem nizu je po izenačenju na 5:5 prvo vodstvo naredila Wolosz najprej z blokom in nato še z asisteno z Folie (7:5). V nadaljevanju uspešno brani Hill in napada Egonu, kar ima za posledico vodstvo Imoco za 9:6. Busto napada preko pozicije 4. Egonu zaradi težav zamenja Indre Sorokaite. Sledijo točke Sylle in Hill, ki sta povedli za +4 na 11:7. Na srečo 350 navijačev se pri rezultatu 13:10 v igro vrne Egonu. K izjemnemu rezultatu v bloku (12-1) doda svoje De Kruijf in Imoco povede 16:11. Po napadu Egonu in novem, že petem bloku, Sylle, povede Imoco z 19:12. Wolosz pokaže še 1x več zakaj je kapetanka in izbrana za MVP finala ter skupaj s soigralkami zaključi niz na 25:16.

Benečanke tako osvojijo svoj 2 COPPA ITALIA in že tretjo letošnjo lovoriko. Imenitno jim pa kaže tudi v tekmovanju na četrto lovoriko (državno prvenstvo) in peto (CEL liga prvakinj).

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details