FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Bekescsaba – Dvorana BékéscsabaiVárosiSportcsarnok, gledalcev 600, sodnika: Pajevskij, FolgarFraga.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v povratni tekmi osmine finala pokala Challenge prikazale boljšokot na prvi v Kamniku, ko so izgubile z 0:3 (-14, -19, -23), vendar so tudi na Madžarskem ostale praznih rok. Domači SwietelskyBekescsaba je slavil s 3:2 (-22, 16, 21, - 23, 12) in se uvrstil v četrtfinale. Kamničanke že v soboto čaka zaključni turnir srednjeevropske lige, v Novi Gorici se bodo ob 16. uri pomerile z ekipo Jedinstvo Brčko. Drugi polfinalni par bo med domačim GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom. SwietelskyBekescsaba – Calcit Volley3:2 (-22, 16, 21, -23, 12)

SwietelskyBekescsaba: Jerkov 22, Rady (L), Collar11, Fabian 1, Glemboczki 7, Pekarik11, Grbić3, Bodanr3, Szedmak7, Molcsanyi (L), Sebestyen1, Bodovics1, Szücs, Klarić14. Trener: Vasja Samec.

Calcit Volley: Kotnik 9, Mihevc 3, Pogačar 1, P. Marušič 3, Š. Marušič 1, Vovk 5, Brulec Kostić 9, Zatković13, Charuk12, Jerala 3, Kaker3. Trener: Gregor Rozman.

Kamničanke so na Madžarsko navkljub porazu pred svojimi navijači na prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge odšle čvrsto odločeno, da čim dražje prodajo svojo kožo. Svoj optimizem so gradile na tretjem nizu prve tekme, zelo dobro pa so odigrale tudi prvega. Toda v nadaljevanju tekme je bila zanje nezaustavljiva izkušena Hrvatica Mia Jerkov, popustile so na sprejemu, premalo pa so bile učinkovite tudi v napadu, kar so varovanke slovenskega trenerja Vasje Samca izkoristile. Brez večjih težav so dobile drugi in tretji niz, to pa jim je že zagotavljalo

Prvi niz so kamniške odbojkarice začele odlično, saj so že ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru vodile z 8:5, vodile pa so tudi s 16:12. Čeprav je Vasja Samec porabil oba polminutna odmora, to razmerja moči na igrišču ni spremenilo. V domači ekipi sta bili sicer v napadu razpoloženi Mia Jerkov in njega sonarodnjakinja, Klara Klarić, obe sta ob koncu niza dosegli po sedem točk, toda to ni bilo dovolj za razpoložene Kamničanke, ki vodstva z 21:16 niso več izpustile iz rok.

V drugem nizu so domače odbojkarice »pritisnile« s servisi, sprejem Kamničank je bil vse slabši, razigrala se je tudi MilagrosCollar. Na polovici niza je Bekescsaba vodila že s 16:8, pred vstopom v končnico z 21:13, tako da je bilo že takrat jasno, kdo bo dobil drugi niz. Podobno se je razpletel tretji niz, spet je bila Jerkov tista, ki je bila nerešljiva uganka za kamniške blokerke, še naprej pa so imele varovanke Gregorja Rozmana težave na sprejemu. Katera ekipa se bo uvrstila v četrtfinale, kjer se bo pomerila z grškim Olympiakosom, je bilo znano pri vodstvu domačink z 21:14. Do konca niza so Kamničanke svoj zaostanek nekoliko znižale, a do preobrata ni prišlo.

Madžarke so tudi četrti niz odigrale v najboljši zasedbi, v kamniški ekipi pa je Rozman priložnost ponudil Katji Mihevc, Poloni Marušič, Evi Zatković in Manji Jerali, ki so svojo nalogo opravili zelo dobro. Povedle so z 8:5, domačinke so jih sicer hitro ulovile, vodile s 16:15, pred vstopom v končnico pa so si Kamničanke priigrale štiri točke prednosti (21:17). V razburljivi končnici slovenske odbojkarice niso zapravile prednosti. Žal v petem nizu niso bile več dovolj zbrane, v domači ekipi so svojo priložnost izkoristile igralke, ki jih je Samec v igro poslal ob koncu četrtega niza, ki vodstva s 5:2 niso zapravile do konca tie-breaka.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Prvi niz smo odigrali skorajda brez napake, na servis in sprejemu smo bili dobri, kar nam je prineslo vodstvo z 1:0. V drugem smo popustili na sprejemu, premalo smo bili agresivni v napadu, naredili smo tudi preveč lastnih napak in nasprotnic nismo ulovili do konca niza. Tretji niz smo začeli dobro, pri našem vodstvu s 5:2 žal nismo zaključili nekaj zaporednih žog, kar so domačinke izkoristile in nam pobegnile. Žal je bila njihova prednost prevelika, da bi nam še uspel preobrat. Odločilna je bila prva tekma, ko smo zamudili veliko priložnost, da bi iz teh dveh tekem iztržili kaj več. Ampak zdaj je, kar je, v soboto nas čaka zaključni turnir srednjeevropske lige.«

 Avtor: Calcit Volley, Miha Štamcar

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details