FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Bolgarija - odbojkarkska zveza Bolgarije - BVF

Predsednik odbojkarske zveze Bolgarije je najprej prekinil redni del elitne državne lige, nato pa s sklepom predsedstva 31.03. prekinil ligo in določil prvaka za sezono 2019/2020 - to je postala že šestič ekipa Maritza Plovdiv VC. 

Bolgarska odbojkarska zveza je v zaščito športnic in športnikov ter vseh ostalih vpletenih v najmnožičnejši in napopularnejši ekipini športni panogi v državi, kot so zapisali na zvezi v izjavi za medije, najprej prekinila tekmovanja, nato pa včeraj 31.03. prvenstvo tudi zaključila, čeravno se s tem niso strinjali popolnoma vsi klubi lige. 

V državnem prvenstvu nastopa 8 ekip za katere je bil predviden trikrožni sistem rednega dela tekmovanja in končnica. Po 19. krogih, torej dva pred koncem, je predsedstvo prekinilo in zaključilo državno prvenstvo elitne lige. Načrtovana zadnja dva kroga rednega dela in vsa končnica je bila preklicana zaradi razmer glede širjenja koronavirusa in izrednega stanja. Ostale, nižje kategorizirane, imajo trenutno namero izvesti.

Po tem, ko je ekipa Martiza (Plovdiv) VC osvojila prepričljivo svoj peti pokalni naslov, so sedaj osvojile še šesti naslov državnih prvakinj. Na 19. tekmah so oddale en sam niz in zbrale max. 57 točk. Ekipa  Levski (Sofija) je s 40 točkami (14 zmag; 4 porazi) končala na 2. mestu; sledi jim CSKA Sofija s 36 točkami (13 zmag; 6 porazov). Nato pa si sledijo ekipe: Bereo (Stara Zagora),  Kazanlak Volley (Kazanlak), Rakovski (Dimitrovgrad), Slavija (Sofija) in Perun (Varna).

Na spletni stani novo pečenih prvakinj so zapisali še: "Z osvojitvijo zlatih medalj si Maritza tudi že petič zapored prisluži pravico, da ponovno zastopa Bolgarijo na najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju - ligi prvakov in bo na turnir stopila neposredno iz skupinskega dela."

Ivan Petkov, trener Martiza (Plovdiv) VC: "Upamo, da nas bo to, kar je pred nami, osvobodilo in se bo začelo normalno živeti, da ne bo takšnih trenutkov, kot je današnji - zato se podeljuje naslov in odloča se o katerem koli prvenstvu. Osebno težko najdem besede za komentar. Razmere so takšne, da vam ni treba ničesar reči. Prosimo, da nekdo najde rešitev za to situacijo in najde zdravilo, ki se ga veseli nešteto ljudi. Zdaj ni čas za šport. Moramo zveneti bolj pozitivno, toda nihče ne ve, kaj se nam dogaja, koliko časa bo trajalo. V tej sezoni se počutim dobro. Vendar se ni mogoče veseliti, saj so se vsi osredotočili na svoje preživetje."

Lora Kitipova, kapetanka Martiza (Plovdiv) VC: "Resnica je, da ne vem, kako bi komentiral ta naslov. Vesel sem, da je Maritza osvojila že šesti zaporedni naslov in da sem s to ekipo spet prvak, seveda pa sem si želela, da bi šlo po standardni poti in po končni seriji lahko dvignemo naslov, a žal so razmere takšne. Imeli smo zelo resno in uspešno sezono. V ligi prvakov smo dosegli 3 zelo sladke zmage. Iz skupinskga dela se nismo mogli izvleči, a resnično je napredek. Klub se razvija in gre navzgor! Pred dvema letoma nihče ni verjel, da se bomo uvrstili, ampak smo se. Lani je Maritza zabeležila tudi prvo zmago. Letos so že tri proti zelo resnim ekipam, naslednje leto lahko razmišljamo o četrtfinalu! Ne želim podcenjevati bolgarskega prvenstva, a cilj je tam vedno jasen."

 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details