FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Kamnik – Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Novak (Dvor), Pevc (Škofja Loka).

Calcit Volley: Kotnik 8, P. Marušič, Š. Marušič 1, Mihalinec 10, Pogačar 3, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 9, Kaker 11, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Nova KBM Branik: Mlakar 14, Kaučič 1, Dobaj (L), Bračko 3, Najdič, Kočar 2, Sobočan 3, Jerala (L), Pintar 5, Blagne 5, Lorber Fijok. Trener: Samo Miklavc.

Najboljši slovenski ekipi zadnjih let sta bili po prvih petih krogih domačega prvenstva še brez poraza, njun tokratni obračun pa še ni veljal za srednjeevropsko ligo Mevza. To se bo zgodilo šele na mariborski tekmi v drugem delu državnega prvenstva. V lanski sezoni so v medsebojnih dvobojih prevladovale aktualne državne prvakinje, tokrat je zmaga pripadla Kamničankam.

Prvi niz se je za domačo ekipo začel obetavno, z vodstvom s 6:3, vendar so gostje izid na šesti točki izenačile. Z asom Lucy Charuk in blokom Tine Kaker so Kamničanke Mariborčankam pobegnile za štiri točke (11:7), do odločilne prednosti pa so prišle na servis Eve Pogačar in štirimi zaporednimi točkami Olivere Kostić. Zadnjo je dosegla z blokom, nato pa je bila v napadu uspešna še Nina Kotnik, na semaforju pa je bilo že 18:8 za Calcit Volley. S tem je bil niz odločen, končal pa se je z napako mariborske ekipe.

Tudi drugi niz se je začel po kamniških željah, saj so domačinke povedle s 6:1, a so Mariborčanke izid na deveti točki izenačile. Izenačeno je bilo še pri izidu 10:10, toda na servis Nine Kotnik, dosegla je tudi dva asa, in dobri igri v bloku njenih soigralk, je pri zaostanku osmih točk (10:18) gostujoči trener Samo Miklavc vzel še svoj drugi polminutni odmor. Po njem so njegove varovanke dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo kapetanka Karmen Kočar z asom, pred vstopom v končnico niza pa so se domačinkam približale na tri točke zaostanka (18:21), vendar so bile Kamničanke dovolj zbrane, da so prek Kostićeve prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

V začetku tretjega niza je domačim odbojkaricam nekoliko popustila zbranost na sprejemu, kar je gostjam prineslo vodstvo s 6:3 in 8:5, vendar v tem elementu igre niso blestele niti gostje, tako da je bil po asu Charukove in bloku Kakerjeve izid na osmi točki že izenačen. Po novi napaki gostij, tokrat prestopu Ize Mlakar, so Kamničanke po začetnih 2:0 spet prišle do vodstva (12:11). Njihovo vodstvo je kratkotrajno, kajti Mariborčanke so jim z nekaj uspešnimi napadi Mlakarjeve pobegnile za tri točke (19:16), imele pa so tudi tri zaključne žoge za zmago v tretjem nizu. Z dvema blokoma Charukove so Kamničanke izid na 24. točki izenačile, z blokom Tine Kaker pa prišle do zaslužene zmage nad državnimi prvakinjami.

Izjavi po tekmi:

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Dekleta že od samega začetka sezone vedo, česa so sposobne, bilo je samo vprašanje, kdaj se nam bodo določene stvari izšle. Na srečo je bilo to danes. Ne glede na to, v kakšnem stanju so Mariborčanke prišle v Kamnik, vemo, da niso bile v idealnem, ampak to velja tudi za nas, smo prikazali zelo dobro igro. Vesel sem, da smo se držali taktičnega načrta, ves čas smo igrali zbrano, v tretjem nizu pa smo zmogli zaostanek treh točk v končnici niza obrniti v svojo korist.«

Samo Miklavc, trener Nove KBM Branika: »V prvi vrsti moram Kamničankam čestitati za zasluženo zmago, danes so bile boljše in imele večjo željo po zmagi. Tie-break, ki smo ga igrali na Madžarskem, je imel določene posledice, vendar to ni vplivalo na naš današnji poraz. Že nekaj časa se soočamo s svojimi težavami, ki so predvsem zdravstvene narave, tako da ne moremo igrati v najmočnejši zasedbi. Ampak sezona bo še dolga, urediti moramo svoje stvari, cilji pa ostajajo isti. Danes je pač zmagala boljša ekipa.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details