FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Foto: OK Ankaran-Hrvatini

Dvorana OŠ A.Ukmar, Koper, gledalcev 70, sodnika Zajec Rok, Milojevič Mihajlo.

Ankaran  Hrvatini: Tozan (L), Krstić, Pangerc 4, Angelini 5, Medved (L), Pavič 8, Cerovac (cap) 3, Ćorić 35, Trobec 8, Omerdić, Barut; Trener: Mikša Sebastjan.

SIP Šempeter: Božič (cap) 7, Praunseis 4, Podbregar 1, Forštnarič 4, Žnidar 15, Doler, Vrhovnik 19, Lekše 3, Mazej (L), Lakovšek 20; Trener: Božič Beno.

Prvi niz je pri 7. točki še kazalo na izenačen dvoboj, nakar so izkušene gostje pobegnile na 7:12 ter 11:16 in v enakem ritmu zaključile prvi niz v svojo korist, z 19:25.

V drugem nizu sta pričeli obe ekipi z postavo iz prvega niza, domače igralke, Pangerc, Angelini, Pavič, Cerovac, Ćorić, Trobec in Medved. Gostje pa v postavi, Božič, Praunseis, Forštnarič, Žnidar, Vrhovnik, Lakovšek in Mazej.

Drugi niz so tokrat bolje pričele domače ter povedle 10:6, ko je gostujoči trener Božič zahteval prvi odmor, kmalu zatem pri 13:7 za Ankarančanke pa še drugega. V domačih vrstah se je razigrala Marina Ćorić, ki je bila praktično neustavljiva in vodstvo z 22:16 je nakazovalo izenačenje v nizih. Igralke iz Šempetra so uspele še znižati rezultat na 24:23, vendar druge ponujene zaključne žoge domačinke niso izpustile, kar je pomenilo 1:1 v nizih.

Tretji niz so domače pričele ponovno odločno ter povedle 4:1 in 6:4, gostje so izenačile na 7:7 ter nato povedle 9:11, nato je sledil preobrat. Pri domačih je z neustavljivo igro v napadu nadaljevala Ćorićeva, v obrambi pa praktično ni bilo žoge, ki je Ankarančanke ne bi uspele uloviti, in temu primerno je kazal rezultat- 18:14 za domače pri prvem time outu za gostje. Do konca niza sta pri gostjah v igro vstopili še Nuša Podbregar in Tali Lekše, vendar to ni vplivalo na potek igre in igralke Ankarana so že slavile osvojeno točko z zmago s 25:20.

V četrtem nizu so gostje povedle 4:8, domače so uspele uloviti priključek in tudi povedle 9:8, nakar je sledil rahel padec ritma varovank Sebastjana Mikše. To so izkušene igralke Šempetra izkoristile ter uspele preobrniti potek niza ter rutinirano zaključile niz v svojo korist 17:25.

Na servis gostujoče kapetanke Mojce Božič so gostje povedle 7:0 v odločilnem petem nizu, kar je praktično že pomenilo, da je bila tekma odločena v korist igralk SIP Šempetra.

Če je morda v prejšnjih tekmah bila slabost domače ekipe, da so proti vsaj na papirju boljšim ekipam v svojo igro vložile premalo borbenosti, je prav današnja tekma pokazala, da se z borbeno in kolektivno igro lahko v tekmi nadoknadi marsikatera pomanjkljivost in če ima ekipa v svojih vrstah Ćorićevo, ki je bila tokrat s 35 točkami najboljša posameznica srečanja, so tudi močnejše nasprotnice premagljive.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details